Champions League-droom: Gakpo start tegen Real Madrid

Reacties

Cody Gakpo beleeft dinsdagavond in de achtste finale tegen Real Madrid zijn Champions League-debuut voor Liverpool. De Oranje-international vormt op Anfield samen met Mohamed Salah en Darwin Núñez de voorhoede.

Champions League-droom: Gakpo start tegen Real Madrid
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 5
Real Madrid
Real Madrid

Gakpo krijgt zo van Jürgen Klopp voor het droomaffiche de voorkeur boven onder anderen Diogo Jota en Roberto Firmino, die op de bank zitten. De van PSV overgekomen aanvaller heeft aan speeltijd geen gebrek bij de Engelse grootmacht. Nog geen twee maanden na zijn komst heeft Gakpo al acht optredens voor Liverpool achter de rug, met in totaal meer dan zeshonderd speelminuten. Hij tankte in de voorbije twee Premier League-wedstrijden tegen Everton en Newcastle United vertrouwen door te scoren.

Bij de thuisploeg staat Virgil van Dijk voor de tweede keer op rij in het hart van de defensie. De 31-jarige verdediger werd in januari geplaagd door blessureleed, maar maakte zaterdag al zijn rentree. Hij vormt centraal achterin een duo met Joe Gomez.

Liverpool en Real Madrid stonden vorig seizoen nog tegenover elkaar in de Champions League. De topteams troffen elkaar toen in de finale, die door Real werd gewonnen door een goal van Vinícius Júnior.

Opstelling Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Bajcetic; Salah, Gakpo, Núñez.

Opstelling Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militão, Rüdiger, Alaba; Valverde, Camavinga, Modric; Rodrygo, Benzema, Vinícius.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.