Champions League alweer begonnen: Sekulic schrijft historie

Reacties

Het is krap twee weken geleden dat Manchester City de Champions League ten koste van Internazionale won, maar het nieuwe seizoen van het elitetoernooi is dinsdag alweer begonnen. Het niet te onderschatten FK Buducnost Podgorica zette een grote stap om aan de eerste voorronde van de Champions League deel te mogen nemen.

Champions League alweer begonnen: Sekulic schrijft historie
© Pro Shots
Atlètic Club d'Escaldes
Atlètic Club d'Escaldes
0 - 3
Buducnost Podgorica
Buducnost Podgorica

Zoals elk jaar zijn er vier teams die in een minitoernooi strijden om één ticket voor de eerste voorronde van de Champions League. Het kan dus zomaar zijn dat een club tien duels afwerkt (twee in de kwalificatierondes en vier tweeluiken in de voorrondes) voordat de groepsfase bereikt wordt. In de praktijk komt het nooit zover.

Voor Atlétic Club d'Escaldes zit het Champions League-avontuur er dus alweer op. Buducnost Podgorica uit Montenegro won op IJsland, waar het minitoernooi wordt afgewerkt, overtuigend in de eerste kwalificatieronde. Montenegrijns international Balsa Sekulic schreef geschiedenis door het allereerste Champions League-doelpunt van het nieuwe seizoen te maken, hij benutte een strafschop in de veertiende minuut.

Via Miomir Durickovic en opnieuw Sekulic verzekerde Buducnost Podgorica zich van een finalewedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen SP Tre Penne en Breidablik. De winnaar van het minitoernooi mag zich dus in de eerste voorronde melden, Shamrock Rovers is in die ronde de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.