Anderlecht vertoont langzaam maar zeker weer wat tekenen van leven. Zondagavond werd Sint-Truiden ruim aan de kant gezet, hetgeen de tweede competitiezege op rij betekende. De gevallen grootmacht speelde tijdens de rentree van trainer Franky Vercauteren overigens zonder de drie Nederlanders.

Anderlecht
Anderlecht
4 - 1
Sint-Truiden

De overwinning is een volgende opsteker voor Anderlecht, waar het flink broeit. Na de dramatische start van het seizoen greep de clubleiding begin deze maand hard in door technisch directeur Frank Arnesen op straat te zetten. Tegelijkertijd werd de ervaren Franky Vercauteren weggeplukt bij OH Leuven en toegevoegd aan de technische staf van speler/trainer Vincent Kompany. De 63-voudig international die eerder al speler en trainer was bij Anderlecht bekeek de 1-2 zege bij Sporting Charleroi twee weken geleden nog vanaf de tribune, maar beleefde zondag dus zijn officiële rentree in de dug-out van Paars-Wit.

Vercauteren - die officieel te boek staat als de nieuwe hoofdtrainer - vierde die terugkeer met drie punten, maar zonder Nederlanders. Centrumverdedigers Derrick Luckassen (geschorst) en Philippe Sandler (ziek) ontbraken, terwijl ook Michel Vlap (die eerder in de week met een griepje kampte) niet fit genoeg was om deel uit te maken van de wedstrijdselectie. Ook zonder dat trio won de thuisploeg van Sint-Truiden, dat tot zondagavond twee punten meer én een wedstrijd minder had dan Anderlecht.

Al na vier minuten krulde uitblinker Nacer Chadli een vrije trap schitterend binnen, nauwelijks vijf minuten later stond het 2-0. Uit een corner van het achttienjarige toptalent Yari Verschaeren kopte de zelfs nog één jaar jongere Marco Kana raak. Dat was voor de middenvelder (die dit keer centraal achterin moest spelen) een schitterende bekroning van zijn basisdebuut, voor Anderlecht betekende het een razendsnelle beslissende treffer.

De zege kwam in de resterende tachtig minuten namelijk amper nog in gevaar. In een zeer povere tweede helft verzorgde Yohan Boli nog wel de aansluitingstreffer, maar een paar minuten was de marge van twee doelpunten dankzij Kemar Roofe (op aangeven van Chadli) alweer hersteld. Het slotakkoord was wederom een co-productie van de twee aanvallers: de 4-1 kwam van Chadli, op aangeven van Roofe. De voormalig aanvaller van FC Twente kreeg daarna een publiekswissel.

Door de overwinning klautert Anderlecht voorzichtig weer wat verder uit het moeras. De ploeg staat nu op twaalf punten uit elf duels: de laatste twee wedstrijden leverden evenveel punten (zes) op als de voorgaande negen duels.