Chadli en Tadic leiden Twente simpel voorbij Groningen

Nacer Chadli en Dusan Tadic bezorgden FC Twente een makkelijke middag. De twee spelers maakten allebei twee treffers voor de Enschedese ploeg. Twente versloeg Groningen met 4-1.

FC Twente maakte vanaf de eerste minuut duidelijk dat de seizoensopening in eigen huis een zege moest opleveren. De ploeg van trainer Steve McClaren zette de Groningse opponent direct onder druk, maar tot echt grote kansen leidde het overwicht niet. Het duurde dertig minuten voordat de thuisclub op voorsprong kwam.

Binnen drie minuten leidde Twente echter wel met 2-0. Uitgerekend de van Groningen afkomstige Dusan Tadic nam de Enschedese formatie bij de hand. Eerst stelde hij met een slim passje Nacer Chadli in staat vanaf de rand van het strafschopgebied verwoestend uit te halen.

Kort na de openingstreffer scoorde Tadic zelf. Groningen-doelman Luciano verwerkte een kopbal van Chadli niet goed, waarna de Serviër van dichtbij de tweede Twente-treffer maakte. Tadic besloot zijn goal ingetogen te vieren met zijn nieuwe ploeggenoten.

Hoe ingetogen Tadic ook feest vierde, hij ontpopte zich wel tot de plaag van zijn vorige werkgever. Tien minuten na rust leverde hij opnieuw een fraaie assist af. Weer was het Chadli die profiteerde. Na de 3-0 was de overwinning voor de thuisploeg wel zeker. Trainer Robert Maaskant dirigeerde zijn ploeg wel naar voren, maar dreigend werden de bezoekers nooit.

Twente, waar Luc Castaignos halverwege de tweede helft inviel voor Dmitry Bulykin, voerde de score nog verder op. Eerst vond Chadli de benen van Luciano nog op zijn weg, vlak daarna was het weer tijd voor Tadic. De steekbal was van Roberto Rosales, waarna ook Tadic zijn tweede goal van de middag maakte. Zeven minuten voor tijd redde Leandro Bacuna de Groningse eer. Hij knalde fraai binnen na terugleggen van Género Zeefuik. Foto: VI Images