Cerny geeft teken van leven in Keuken Kampioen Divisie

Vaclav Cerny heeft Jong FC Utrecht maandagavond eigenhandig de drie punten bezorgd tegen Almere City FC. De 22-jarige aanvaller was met een doelpunt en een assist de grote man in de Domstad.

Jong FC Utrecht
3 - 1
Almere City FC

Cerny vertrok afgelopen zomer na vijf jaar bij Ajax om zijn carrière een kickstart te geven, maar zijn verblijf in Utrecht is tot nu toe geen succes. De Tsjechische aanvaller begon de eerste Eredivisie-wedstrijd nog in de basis, maar daarna verdween hij uit de basiself van trainer John van den Brom. Sindsdien kwam hij tot zeven invalbeurten voor de hoofdmacht, zonder doelpunt of assist.

Om toch aan zijn minuten te komen sloot Cerny maandag aan bij Jong FC Utrecht en hij liet zich direct gelden. De snelle aanvaller opende in de negende minuut de score op aangeven van Justin Lonwijk. Issah Abass maakte er in de tweede helft 2-0 van en een kleine vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Cerny gaf de bal na een uitstekende individuele actie perfect voor Odysseus Velanas, die de 3-0 binnenwerkte.

Het slotakkoord was overigens voor Nick Venema. De door Utrecht aan Almere verhuurde aanvaller begon op de bank, maar viel in en redde in de extra tijd de eer voor de bezoekers met de 3-1. Jong FC Utrecht stijgt door de zege naar de negende plaats, Almere City blijft elfde.