'Centraal achterin blijft mijn ambitie, omdat ik dat verdien'

Als het aan Jan Vertonghen ligt komt hij niet meer in actie als linksback. De verdediger van België en Tottenham Hotspur wil meer centraal spelen.

'Centraal achterin blijft mijn ambitie, omdat ik dat verdien'

'Iedereen denkt dat ze me een plezier doen door mij linksachter te zetten, maar dat is echt niet zo', vertelde Vertonghen maandag tijdens de persconferentie van de Rode Duivels, die zich voorbereiden op de vriendschappelijke interland tegen Japan van dinsdagavond.

De verdediger heeft duidelijk een voorkeur. 'Als ik zelf mocht kiezen, dan speelde ik altijd centraal. Of op de tien', knipoogde Vertongen. 'Een positie centraal achterin blijft mijn ambitie - zowel bij Tottenham als bij de Rode Duivels - omdat ik weet dat ik dat verdien.'

Vertonghen baalt dat hij zo vaak linksback is. 'Als er geschoven moet worden in de defensie ben ik de eerste die naar links verhuist. Op twee jaar bij Ajax na is dat een beetje het verhaal van mijn carrière, maar al bij al ben ik wel tevreden over mijn ontwikkeling bij Tottenham.'

Tijdens de WK-kwalificatiecampagne speelde geen enkele Belgische international zoveel als Vertonghen, maar de voormalige Ajacied deed dat steevast als linksback. Ook bij Tottenham kwam hij dit seizoen - mede door blessures - al vaak op die positie in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen