Celtic trekt onoverwinnelijke lijn door bij start Schotse competitie

Celtic heeft zaterdag bij de ouverture van de Schotse Premier League geen steek laten vallen. De 48-voudig landskampioen rekende voor eigen publiek eenvoudig af met Heart of Midlothian: 4-1.

Nadat de bezoekers een stormachtige openingsfase van de thuisploeg hadden overleefd, sloeg Leigh Griffiths in de 28ste minuut alsnog toe na een lange bal van Nir Bitton.

Heart of Midlothian hield de schade in de eerste helft verder beperkt, maar incasseerde vijf minuten na rust alsnog de tweede goal. Scott Sinclair trof doel na zwak uitverdedigen van de underdog. Via nogmaals Griffiths en uitblinker Callum McGregor liep Celtic verder uit. Esmaël Gonçalves verzachtte de pijn voor de bezoekers door de eindstand op 4-1 te bepalen.

Bij de titelverdediger zat Dorus de Vries op de bank en ontbrak Moussa Dembélé – de smaakmaker van het afgelopen seizoen – vanwege een blessure.

Celtic eigende zich afgelopen seizoen met een recordaantal van 106 punten en zonder verliesbeurt de landstitel toe. De Europa Cup I-winnaar van 1967 zette nummer twee Aberdeen op een achterstand van liefst dertig punten. Om de groepsfase van de Champions League te bereiken dient Celtic later deze maand in de play-offs af te rekenen met FC Astana.

In de derde voorronde elimineerde de Schotse kampioen Rosenborg BK, dat nu op Ajax stuit in de laatste voorronde van de Europa League.