Celtic trakteert Rangers op nieuwe nederlaag in vermakelijke Old Firm

Celtic heeft zaterdagmiddag een flinke tik uitgedeeld in The Old Firm. Op bezoek bij Rangers FC was de ploeg van trainer Brendan Rodgers in een vermakelijk duel met 0-2 te sterk voor de aartsrivaal.

Celtic begon het duel als koploper van Schotland. Met slechts één gelijkspel en vijf overwinningen was het gat na zes wedstrijden al vier punten met nummer twee Aberdeen. De Rangers volgden met elf punten uit zes duels op de derde plaats. De laatste keer dat The Teddy Bears van Celtic wisten te winnen, was de 3-2 zege in eigen huis in 2012. Afgelopen seizoen won de landskampioen zelfs vier van de vijf duels met Rangers, waaronder twee keer met 5-1.

De bezoekers gingen vurig van start en waren binnen een minuut al gevaarlijk via Tom Rogic, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door doelman Wesley Foderingham. Een paar minuten later stond de sluitpost aan de grond genageld bij een vrije trap van Leigh Griffiths, maar het schot ging rakelings naast. The Hoops waren veel sterker in de eerste helft, maar er werd voor de theepauze niet gescoord in het Ibrox Stadium.

Vijf minuten na rust pakte Celtic wel de verdiende voorsprong. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van Rogic, die van dichtbij de bal simpel voorbij de doelman kon tikken. Een kopbal van Alfredo Morelos had vlak hierna de gelijkmaker kunnen betekenen, maar doelman Craig Gordon voorkwam met een puike redding de treffer van de thuisploeg.

Aan de andere kant was Griffiths in de 66ste minuut verantwoordelijk voor de beslissing. De Schots international schoot de bal langs Foderingham na een steekbal van middenvelder Patrick Roberts. Hoewel de thuisploeg nog wel aandrong, kwam het niet verder dan wat kleine kansjes. Door de verliespartij staan de Rangers na zeven wedstrijden al acht punten achter op koploper Celtic.