Celtic thuis ijzersterk, CL-duels Chelsea zeer doelpuntrijk

De derde speelronde in de Champions League dient zich aan. Voetbal International neemt een duik in de historie en komt met acht opvallende feiten in de aanloop naar de duels van dinsdagavond.

Celtic thuis ijzersterk, CL-duels Chelsea zeer doelpuntrijk

● AC Milan en Barcelona treffen elkaar in het Milanese San Siro. De Rossoneri wonnen maar twee van hun zeven eerdere Europese thuisduels met de Catalaanse grootmacht, tegen twee gelijke spelen en drie nederlagen.

● Celtic ontvangt Ajax op Parkhead. De Schotse topclub heeft een uitstekende thuisbalans in de Champions League: slechts vier van de 25 thuiswedstrijden mondden uit in een nederlaag (W15, G6, V4). Dat gebeurde drie keer tegen Barcelona en één keer tegen Juventus.

Zenit-aanvaller Hulk.
Zenit-aanvaller Hulk.

● Het duel tussen FC Porto en Zenit Sint-Petersburg is voor de Braziliaanse aanvaller Hulk (Zenit) een weerzien met zijn voormalige werkgever. De goalgetter was in Portugal tussen 2008 en 2012 goed voor 54 goals in 99 competitiewedstrijden.

● Arsenal treedt op eigen veld aan tegen Borussia Dortmund. De swingende formatie van manager Arsène Wenger won negen van zijn dertien eerdere thuiswedstrijden tegen een Duitse opponent (W9, G1, V3).

● Olympique Marseille is één van de tien clubs in dit Champions- League-seizoen die nog zonder overwinning zijn. De Zuid-Fransen begonnen deze CL-editie met een thuisnederlaag tegen Arsenal (1-2) en kregen daarna een pak slaag bij Borussia Dortmund (3-0).

● Schalke 04 neemt het in de eigen Veltins Arena op tegen Chelsea. De Duitsers bleven in vijf van hun zeven eerdere Europese wedstrijden tegen Engelse clubs ongeslagen (W3, G2, V2).

● De laatste maanden zijn de Champions League-wedstrijden van Chelsea steeds goed voor spektakel. In de laatste acht duels die The Blues in het miljoenentoernooi speelden vielen in totaal 33 doelpunten (4,13 gemiddeld): 21 voor Chelsea en twaalf van de tegenstanders.

● Austria Wien is in de aanloop naar het thuisduel met Atlético Madrid in slechte doen. De Oostenrijkers wonnen maar één van hun laatste tien officiële wedstrijden, tegen drie gelijke spelen en zes nederlagen.

Bekijk hier al onze video's