Celtic boekt monsterzege en mist net dubbele cijfers

Celtic heeft zaterdag een monsterscore neergezet. In eigen huis werd Aberdeen op een 9-0 nederlaag getrakteerd. De bezoekers wisten in de slotfase net een verlies met dubbele cijfers te ontlopen.

Aan de zijde van de thuisploeg beleefden Anthohy Stokes en Gary Hooper een uiterst plezierige middag. Beiden vonden drie keer het net.

Het duurde 26 minuten voor de openingstreffer viel. Stokes benutte een strafschop (foto). Een minuut later kreeg Celtic nog een opsteker. Door de rode kaart van Paul Hartley mocht de thuisploeg profiteren van een overtalsituatie.

Hooper maakte gretig gebruik van de extra ruimte. In vijf minuten was hij twee keer trefzeker, waardoor het duel al na ruim een halfuur leek beslist. Nog voor de onderbreking verdween de overtalsituatie. Ook Thomas Rogne (Celtic) kon vroegtijdig zijn aftocht richting kleedkamer maken na een onnodige rode kaart.

Op slag van rust liet Stokes zijn tweede treffer aantekenen. Opnieuw scoorde hij vanaf elf meter. In de tweede helft lieten de bezoekers zich naar de slachtbank leiden. Door doelpunten van Josh Magennis (eigen doelpunt), Hooper, Joe Ledly en Stokes stond een kwartier voor het einde een 8-0 tussenstand op het scorebord.

Vijf minuten voor tijd leek de goal van Patrick McCourt, opnieuw een penalty, de inleiding voor een zege met dubbele cijfers. Dat leed bleef het arme Aberdeen echter bespaard. Door de winst neemt Celtic, waar Jos Hooiveld na rust mocht invallen, de koppositie over van eeuwige rivaal Glasgow Rangers. Zondag kan de stadsgenoot bij winst opnieuw lijstaanvoerder worden. Aberdeen blijft negende staan. Foto: VI Images