Celtic behoudt riante voorsprong op Rangers na laat fiasco op Ibrox

Reacties

Celtic heeft maandagmiddag op de valreep voorkomen dat de Schotse titelstrijd een stuk spannender is geworden. Rangers FC leek in eigen huis lang op weg naar een belangrijke zege voor de aansluiting, maar vlak voor tijd ging het mis voor de thuisclub.

Celtic behoudt riante voorsprong op Rangers na laat fiasco op Ibrox
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
2 - 2
Celtic
Celtic

Onder trainer Giovanni van Bronkhorst had Rangers een aardige achterstand opgelopen in Schotland en dus was de tweede Old Firm van het seizoen - onder opvolger Michael Beale - de ideale gelegenheid om in te lopen op de koploper. In september had Celtic nog met liefst 4-0 gewonnen van Rangers, de 1-0 viel toen al in de achtste minuut. Maandag viel de openingsgoal nog sneller, maar ditmaal had Rangers wel een antwoord op de openingstreffer, die op Ibrox gemaakt werd door Daizen Maeda.

Dat antwoord liet wel lang op zich wachten, want pas in de tweede helft ging de thuisclub los. Ryan Kent schoot na een individuele actie raak in de rechterhoek en James Tavernier benutte een strafschop na een overtreding van Carl Starfelt. Lang leek die rake penalty voldoende voor de zege, maar Celtic sleepte een punt uit het vuur via Kyogo Furuhashi, een van de vier Japanners in de wedstrijdselectie van Celtic. Een andere Japanner, Reo Hatate, werd een kwartier voor tijd afgelost door Georgios Giakoumakis. De Griekse topschutter kon echter niet bijdragen aan het gelijkspel.

Door het gelijkspel op Ibrox blijft het verschil tussen Celtic en Rangers negen punten. De twee topclubs komen elkaar richting het einde van het seizoen nog een keer tegen in competitieverband.

Tavernier laat zien hoe je een strafschop neemt

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premiership

Stand Premiership 2022/2023

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
30
2
1
103-25
+78
92
2
Glasgow Rangers
33
25
4
4
81-34
+47
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.