Celtic begint competitie wederom met reservekeeper

Celtic speelt komende zondag bij Hibernian zijn eerste competitiewedstrijd in de wetenschap dat het nog steeds geen vaste eerste doelman voor het nieuwe seizoen heeft.

Celtic begint competitie wederom met reservekeeper

De Schotse grootmacht testte midweeks de Kroatisch international Stipe Pletikosa (32) tijdens het oefenduel bij Cardiff City (1-0 zege). 'Maar op basis van die wedstrijd is het nauwelijks mogelijk een oordeel te vellen', zegt Celtic-manager Neil Lennon over de ex-goalie van Spartak Moskou en Tottenham Hotspur. 'Maar we moeten snel een besluit nemen, misschien kiezen we voor een short term deal.'

Lukasz Zaluska moet komende zondag tegen The Hibs onder de lat plaatsnemen. Maar net als een jaar geleden ziet trainer Lennon in de Poolse sluitpost geen eerste doelman.

Sinds de zomer van 2010, na het vertrek van Artur Boruc naar Fiorentina, kampen The Bhoys met een keepersprobleem. Het voorbije seizoen was de van Newcastle United gehuurde Fraser Forster – aldaar derde keus achter Steve Harper en Tim Krul – Celtics nummer 1. Destijds was zelfs tot eind augustus onduidelijk wie het doel op Celtic Park zou verdedigen.

Behalve Pletikosa is ook Stijn Stijnen kandidaat voor de keeperspost. De Belg zit zonder club, nadat zijn contract met Club Brugge halverwege vorig seizoen werd ontbonden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's