Celstraf dreigt voor Rubiales: aanklager begint proces

Reacties

Luis Rubiales moet zich binnenkort in de rechtbank verantwoorden voor de kus die hij de Spaanse voetbalstar Jennifer Hermoso gaf na de door de Spaanse dames gewonnen WK-finale tegen Engeland. De aanklager begint een proces tegen de voorzitter van de Spaanse voetbalbond en beschuldigt hem van 'seksueel geweld' en 'dwang'.

Celstraf dreigt voor Rubiales: aanklager begint proces
© Pro Shots

Die beschuldigingen moeten geformaliseerd worden door het Spaanse gerechtshof voordat ze kunnen uitmonden in straffen. In Spanje staat op seksueel geweld een gevangenisstraf van tussen één en vier jaar. Hermoso verklaarde snel na de kus dat ze het onprettig had gevonden, Rubiales houdt vol dat er wederzijdse instemming was. Hermoso heeft Rubiales deze week al aangeklaagd, hetgeen eerst moest gebeuren voordat de Spaanse justitie zich in de zaak kon mengen.

Ze zijn overigens niet de enigen die onderzoek doen naar de gedragingen van de preses. De hoogste sportrechtbank heeft een onderzoek naar hem gestart op grond van 'ernstig wangedrag', de FIFA heeft hem voorlopig geschorst en onderzoekt hem ook. Vooralsnog heeft Rubiales nog geen gehoor gegeven aan de vele oproepen om op te stappen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.