Ceferin hekelt mensen achter Super League: 'Leven in andere wereld'

Reacties

UEFA-president Aleksander Ceferin heeft donderdag furieus gereageerd op de clubs die het idee van de Super League nieuw leven in willen blazen. De UEFA-president is verbolgen over de timing daarvan. Vooral gezien het feit dat Oekraïne en Rusland momenteel in een groot conflict verkeren.

Ceferin hekelt mensen achter Super League: 'Leven in andere wereld'

FC Barcelona, Real Madrid en Juventus zouden het plot herschreven hebben. Dat meldt The Daily Mail. Ceferin reageerde daarop. Hij verwijt de clubs ervan het conflict in Oekraïne te hebben misbruikt als afleiding voor de heropleving van het plan.

Ceferin sprak op Financial Times Business of Football Summit in Londen. Toevalligerwijs keek Andrea Agnelli toe vanaf de eerste rij. De Italiaan trad enkele maanden geleden terug als voorzitter van Juventus nadat het plan - dat door de woedende supporters afgekeurd werd - afgeschoten werd. Agnelli zou later spreken.

'Eerst lanceerden ze hun onzin midden in een pandemie, terwijl we nu meemaken dat het plan midden in een oorlog wordt gepresenteerd', vertelde een furieuze Ceferin. 'Moet ik nog meer over deze mensen zeggen? Ze leven duidelijk in een parallelle wereld.'

Daarna richtte Ceferin zich op de aanwezige Agnelli. 'Ik heb citaten gezien waarin hij het huidige systeem prees. Een week later lanceerde hij de Super League. Ze mogen in hun eigen competitie spelen, maar als ze dat willen, dan niet in de onze.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Niet meer WK's
Tot slot wees de president van de UEFA een tweejaarlijks WK naar het rijk der fabelen. Ook dat plan kan de prullenbak in. 'Een tweejaarlijks WK is een no-go voor iedereen in het voetbal. Ik ben blij dat de FIFA dat ook beseft.'

Naar verwachting zal op korte termijn het nieuwe plan van de Super League gepresenteerd worden. Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Internazionale, AC Milan en Juventus worden genoemd als participerende clubs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.