Cazorla maakt in slotfase einde aan zegereeks Real

Het clubrecord van vijftien opeenvolgende competitiezeges kan Real Madrid voorlopig uit het hoofd zetten. Voor eigen publiek tegen Málaga werd de zegereeks na elf duels op rij beëindigd (1-1).

In blessuretijd bezorgde vleugelaanvaller Santi Cazorla de bezoekers via een fraaie vrije trap een niet meer verwacht punt. Want hoewel Real Madrid zelden het niveau van zijn vorige duels haalde, leek de formatie van trainer José Mourinho op weg naar een geroutineerde overwinning.

Karim Benzema bracht de thuisclub halverwege de eerste helft koppend op voorsprong, nadat Málaga-keeper Willy Caballero een vanaf links door Cristiano Ronaldo gegeven voorzet niet goed had getaxeerd.

Estadio Bernabéu veerde na ongeveer een uur spelen vooral op bij de entree van Ruud van Nistelrooy. Onder begeleiding van een daverend applaus van het Real-publiek maakte de Brabander voor het eerst na vier opeenvolgende duels bankzitten weer eens zijn opwachting bij Málaga, waar Joris Mathijsen een basisplaats had.

Trainer Manuel Pellegrini had ervoor gekozen centrumverdediger Martín Demichelis door te schuiven naar het middenveld als vervanger van de geschorste Jérémy Toulalan.

Groot uitgespeelde kansen wist Van Nistelrooy niet te creëren, al kreeg hij weinig steun van zijn ploeggenoten die in het tweede bedrijf evenmin in de buurt van het doel van Real wisten te komen. Een late overtreding van invaller Esteban Granero op Santi Cazorla in blessuretijd op de rand zestien bleek uiteindelijk fataal.

Door het puntenverlies is de voorsprong van Real Madrid op Barcelona teruggebracht tot acht punten. Málaga blijft dankzij het gelijkspel volop in de race om de vierde plaats. Foto: VI Images