Cazorla maakt eerste speelminuten na loodzware periode

Reacties

Santiago Cazorla heeft dinsdagavond voor het eerst in bijna twee jaar weer een voetbalwedstrijd gespeeld. De baltovenaar ging door een blessuredrama door een diep dal, maar viel in bij het oefenduel van Villarreal met Hercules (1-1).

Cazorla maakt eerste speelminuten na loodzware periode
© VillarrealCF

Cazorla had in 2016 met Arsenal de Community Shield gewonnen en was één van de sterspelers in de formatie van toenmalig manager Arsène Wenger. Met de creatieve Spanjaard als centrale middenvelder kende Arsenal een uitstekende start van het Premier League-seizoen met zes overwinningen in de eerste acht duels. Eind oktober liep hij echter een zware achillespeesblessure op, die meteen een einde maakte aan zijn seizoen.

De verwachting was dat de Spanjaard drie maanden uit de roulatie zou zijn. Cazorla kwam echter bedrogen uit. 'Er waren allerlei complicaties. Ik had een bacteriële infectie, die effect had op het bot en daarna genas het litteken niet goed. Ik heb acht operaties ondergaan en hoop daar nu vanaf te zijn', vertelde hij aan het einde van dat seizoen. 'Ik heb eraan gedacht om de handdoek te gooien, maar ik wil heel graag weer terugkeren.'

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want door aanhoudend blessureleed ging ook het volledige seizoen 2017/18 aan hem voorbij. Afgelopen zomer besloot hij terug te keren naar zijn oude liefde Villarreal, waar hij langzaam werd klaargestoomd voor een terugkeer in het voetbal. Dinsdagavond maakte de 33-jarige Cazorla dan eindelijk zijn eerste speelminuten. In de oefenwedstrijd tegen Hercules deed hij twintig minuten mee.

Cazorla, wiens enkel door alle operaties nu bedekt is met een stuk gatatoeëerde huid van zijn arm, zal nu de volgende stappen zetten richting een officiële rentree. Over precies een maand begint het nieuwe seizoen in La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.