Cazorla helpt Arsenal langs Fulham, City blijft op schot

Arsenal heeft in eigen huis afgerekend met het Fulham van manager René Meulensteen: 2-0. Manchester City had geen kind aan Cardiff City: 4-2.

Arsenal – Fulham 2-0
Arsenal heeft de koppositie in de Premier League behouden dankzij een verdiende 2-0 zege op Fulham. De voorsprong op achtervolger Manchester City bedraagt een punt.

In eigen huis had Arsenal het lange tijd lastig met Fulham. Manager René Meulensteen had zijn mannen opdracht gegeven om vanuit een hechte organisatie te spelen. Hierdoor hield doelman Maarten Stekelenburg, die een aantal reddingen verrichtte, bij zijn rentree in de Premier League ruim vijftig minuten zijn doel schoon. Na een snelle combinatie brak Santi Cazorla echter de ban. Vijf minuten later verdubbelde Cazorla de marge, door van twintig meter met links uit te halen.

Invaller Lukas Podolski raakte namens Arsenal nog de paal. Het kwam nog nooit eerder voor in de Premier League dat een club (afgezien van een net gepromoveerde ploeg) 48 doelpunten incasseerde in 22 wedstrijden. Dit overkwam het Fulham van Meulensteen wel, waarmee het een negatief record brak.

Manchester City – Cardiff City 4-2
Manchester City heeft in de thuiswedstrijd tegen Cardiff City de barrière van honderd doelpunten geslecht. Bovendien werd er met 4-2 gewonnen, waarmee de eerste twaalf thuisduels allemaal eindigden in een overwinning voor het elftal van manager Manuel Pellegrini.

Manchester City viert het honderdste doelpunt van het seizoen gemaakt door Edin Dzeko.

Edin Dzeko tekende al in de veertiende minuut voor de honderdste goal van City dit seizoen in alle competities. De Bosnische spits raakte de bal verkeerd, maar Cardiff kon een treffer toch niet voorkomen. Craig Noone bracht de bezoekers daarna weer op gelijke hoogte, maar Jésus Navas zorgde ervoor dat City toch met een voorsprong de kleedkamers weer op zocht.

Na rust nam City alleen maar verder afstand. Yaya Touré besliste het duel een kwartier voor tijd door de 3-1 te maken, waarna invaller Sergio Agüero ook nog op het scoreformulier terecht kwam. Op aangeven van invaller Magnus Wolff Eikrem (recent overgenomen van SC Heerenveen) bepaalde Frazier Campbell de eindstand op 4-2.

West Ham United-Newcastle United 1-3
Door de zege behoudt Newcastle United de aansluiting met de subtop. Doelman Tim Krul en Vurnon Anita stonden in de basis bij de bezoekers en zagen hoe Yohan Cabaye al na zestien minuten de score kon openen. Hij prikte de bal in de verre hoek. Na ruim een half uur werd het 0-2. Loïc Rémy kon op vijf meter van de goal op zijn borst aannemen en de bal eenvoudig binnen tikken. Waar Newcastle aanvankelijk op rozen zat, werd het op slag van rust nog spannend. Onder druk van Carlton Cole liep Mike Williamson op zeer ongelukkige wijze de bal in zijn eigen doel.

Na rust bleef Newcastle ondanks de invalbeurt van stormram Andy Carroll overeind. Een vrije trap van Cabaye bracht Newcastle in veilige haven, waardoor de ploeg van Alan Pardew achtste blijft. Door de nederlaag vertoeft West Ham nog steeds in flinke degradatiezorgen. De Londenaren delen de laatste plaats met Cardiff City en Sunderland. Het trio hekkensluiters heeft achttien punten.

Crystal Palace-Stoke City 1-0
Voor zaterdag was Crystal Palace nog hekkensluiter, maar van die vervelende plaats werd afstand genomen. Kort na rust maakte Jason Puncheon het enige doelpunt van de wedstrijd. Bij Stoke konden de basisklanten Erik Pieters en Oussama Assaidi de nederlaag niet voorkomen. Ex-Feyenoorder John Guidetti maakte nog wel zijn debuut in de 79ste minuut, maar ook hij kon de achterstand niet ombuigen. Palace pakt zodoende kostbare punten, maar is nog geenszins verlost van de degradatiestress. Stoke is middenmoter.

Norwich City – Hull City 1-0
Met Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel in de basis heeft Norwich City in eigen huis afgerekend met Hull City. In de slotfase maakte Ryan Bennett de winnende treffer voor de thuisploeg, dat daarmee voor het eerst sinds 7 december een overwinning boekt. Tom Huddlestone ontving na een overtreding op Fer een rode kaart.