Cazorla geniet na blessurenachtmerrie van elke busrit: 'Ben bijna op mijn best'

Reacties

Na jaren vol blessureleed heeft Santi Cazorla het voetbalgeluk teruggevonden. De middenvelder van Villarreal staat wekelijks op het veld en stelt dat hij bijna weer op zijn hoogste niveau zit.

Cazorla geniet na blessurenachtmerrie van elke busrit: 'Ben bijna op mijn best'

De 34-jarige Cazorla heeft een ware blessurenachtmerrie achter de rug. De technicus speelde in oktober 2016 zijn laatste wedstrijd voor Arsenal en moest vervolgens meerdere keren geopereerd worden aan zijn achillespees. Bij een van deze operaties liep hij een infectie op en werd er zelfs even gevreesd dat zijn been geamputeerd zou moeten worden.

Bij de behandeling was een huidtransplantatie noodzakelijk en Cazorla verplaatste een deel van de huid van zijn linkerarm naar zijn been. Op dit deel van de huid had de Spanjaard een tatoeage met de naam van zijn dochter (Indra) staan. De foto van het rechterbeen van Cazorla, met daarop een deel van zijn dochters naam, is bij de meeste voetbalvolgers wel bekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na zijn vertrek bij Arsenal kreeg Cazorla bij zijn oude club Villarreal de kans om nog terug te keren in het betaalde voetbal. De middenvelder slaagde erin om weer fit te worden, sleepte een contract in de wacht en speelde dit seizoen al 35 officiële wedstrijden. Cazorla is weer helemaal terug.

'Ik heb hier heel hard voor gewerkt', zegt de 78-voudig Spaans international tegen Omnisport. 'Het is altijd mijn doel geweest om mijn oude vorm terug te vinden. Als ik dacht dat dit niet mogelijk zou zijn, dan was ik in de zomer gestopt. Je weet natuurlijk nooit hoe je je voelt, totdat je weer echt wedstrijden op hoog niveau speelt. Nu ik dat weer doe, kom ik steeds dichter bij mijn beste vorm.'

Cazorla werd voorzichtig gebracht, maar speelt de laatste maanden bijna altijd negentig minuten. 'Ik ben steeds meer gaan spelen en zo kon ik mijn blessurezorgen vergeten', blikt hij terug. 'Mijn prestaties op het veld werden ook steeds beter. Natuurlijk is er nog ruimte voor verbetering, maar ik ben heel dicht bij mijn topvorm. Een jaar geleden had ik nooit kunnen denken dat ik hier nu zou staan.'

'Ik waardeer alles veel meer dan voorheen', vervolgt Cazorla. 'Ik geniet van iedere training en elke keer als ik in de bus naar het stadion stap, herinner ik me de slechte momenten die ik heb meegemaakt en wat een zware reis het is geweest om hier weer te komen. Ik ben ontzettend gelukkig dat ik weer wekelijks op het hoogste niveau kan voetballen. Daar ben ik erg dankbaar voor.'

Degradatiestrijd
Het gaat dus goed met Cazorla, maar het gaat niet zo goed met Villarreal. El Submarino Amarillo staat zeventiende in La Liga en heeft slechts vier punten meer dan het onder de degradatiestreep staande Celta de Vigo, de tegenstander van komende zaterdag. Cazorla weet dat zijn ploeg strijdt tegen degradatie, maar houdt hoop op een mooi einde van het seizoen: zeker ook omdat Villarreal in de kwartfinale van de Europa League staat. Daarin is Valencia de tegenstander.

'Het is een lastig seizoen', stelt Cazorla. 'Er waren vooraf hoge verwachtingen en de selectie werd samengesteld om voor Europees voetbal te strijden. Helaas vechten we nu tegen degradatie. Ik heb wel een goed gevoel over een goede afloop, maar er zijn nog veel wedstrijden te spelen en we zijn nog niet veilig. In Europa is het allemaal een stuk positiever. We hebben daar minder last van druk en spelen daardoor ook een stuk beter.' Zal dat resulteren in een Europese hoofdprijs? Het is tovenaar Cazorla in ieder geval van harte gegund. 

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Levante
38
11
11
16
59-66
-7
44
16
Real Valladolid
38
10
11
17
32-51
-19
41
17
Celta de Vigo
38
10
11
17
53-62
-9
41
18
Girona
38
9
10
19
37-53
-16
37
19
Huesca
38
7
12
19
43-65
-22
33
20
Rayo Vallecano
38
8
8
22
41-70
-29
32
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.