Cavlan troeft Angeliño af als gevaarlijkste verdediger

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De dertigste speelronde wordt in gang gezet met de absolute degradatiekraker tussen NAC Breda en FC Emmen. Zespuntenwedstrijd, kelderkraker; alle clichés kunnen van stal worden gehaald.

Cavlan troeft Angeliño af als gevaarlijkste verdediger

NAC Breda - FC Emmen

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

Actueel

• Voor NAC Breda is het erop of eronder. Met nog vijf speelrondes te gaan heeft de rodelantaarndrager vijf punten minder dan zowel De Graafschap als Excelsior. FC Emmen, dat afgelopen weekeinde afrekende met SC Heerenveen, staat net boven de degradatiestreep en bezit zeven punten meer dan de opponent van vrijdagavond.

• PEC Zwolle heeft dit seizoen de slechtste zogeheten schotconversie (het aantal pogingen dat nodig is om tot een treffer te komen), maar daarna komen NAC Breda en FC Emmen.

• FC Emmen hield tegen SC Heerenveen pas voor de tweede keer dit Eredivisie-seizoen de nul en probeert vrijdagavond voor het eerst in achtereenvolgende wedstrijden een clean sheet te noteren.

Samenvatting: Heracles Almelo - NAC Breda

• Al sinds 22 december wacht Mitchell te Vrede op een doelpunt in de Eredivisie. De spits van NAC Breda kwam niet tot scoren met zijn laatste 26 schoten. In de eerste seizoenshelft was Te Vrede nog goed voor negen doelpunten.

• Caner Cavlan heeft deze competitie een direct aandeel gehad in liefst tien goals van FC Emmen, meer dan elke andere verdediger in de Eredivisie. De ex-speler van onder meer De Graafschap en SC Heerenveen verzorgde zes assists en was zelf vier keer trefzeker. Angeliño is direct betrokken geweest bij negen doelpunten.

• In de drie wedstrijden met Ruud Brood aan het roer noteerde NAC Breda zeventien schoten op doel, evenveel als in de negen Eredivisie-duels daarvoor.

Samenvatting: FC Emmen - SC Heerenveen

Historie

• NAC Breda is, als we alle competities meetellen, al zes thuisduels met FC Emmen ongeslagen. Het doelsaldo in die ontmoetingen bedraagt 21-4.

• Eerder dit seizoen eindigde de heenwedstrijd in een 2-0 zege voor FC Emmen. Nooit won de equipe uit Drenthe twee keer in dezelfde jaargang van de Brabanders.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
FC Emmen
34
10
8
16
41-72
-31
38
15
Fortuna Sittard
34
9
7
18
50-80
-30
34
16
Excelsior
34
9
6
19
46-79
-33
33
17
De Graafschap
34
8
5
21
38-75
-37
29
18
NAC Breda
34
5
8
21
29-74
-45
23
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.