Cavani kroont zich tot bekerheld: United meldt zich bij laatste vier

Edinson Cavani heeft Manchester United naar de halve finale van het League Cup-toernooi geholpen. De spits uit Uruguay maakte tegen Everton in de 88ste minuut een bevrijdende goal voor de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer. Anthony Martial scoorde in de absolute slotseconde ook nog.

Everton
Everton
0 - 2
Manchester United

Brentford, Manchester City, Tottenham Hotspur: welke ploeg mag zich in dat rijtje League Cup-halvefinalisten voegen? Dat was de vraag waar Everton en Manchester United woensdagavond een antwoord op moesten geven. Donny van de Beek kreeg voorafgaand aan het duel al goede hoop en de Nederlander mocht ook in de basis starten op Goodison Park.

De Oranje-international mocht uiteindelijk 67 minuten blijven staan. De stand was op dat moment 0-0 en Solskjaer hoopte met het inbrengen van Martial en Marcus Rashford een doorbraak te forceren. Dat was namelijk nog niet gelukt, ondanks legio kansen in de eerste helft. Daarin begonnen The Red Devils furieus, maar naarmate de wedstrijd vorderde groeiden ook The Toffees in de wedstrijd.

Uiteindelijk was het Cavani die de grote man van de avond werd. Twee minuten voor tijd zorgde hij met een prachtig schot in de verre hoek voor een plekje in de halve finale voor Manchester United. Everton probeerde daarna nog een gelijkmaker te forceren, maar het was Martial die profiteerde van de ruimtes die daarbij ontstonden. De Fransman zorgde voor de 0-2 eindstand waardoor Manchester United zich bij de laatste vier van het League Cup-toernooi meldt.