'Cavani geeft jawoord en koerst af op vierde Europese topcompetitie'

Reacties

De toekomst van Edinson Cavani ligt mogelijk in La Liga. De transfervrije aanvaller heeft volgens meerdere Spaanse media zijn jawoord gegeven aan Villarreal, dat echter nog geen ruimte heeft voor zijn komst. Als Paco Alcácer wordt verkocht, kan Cavani worden verwelkomd door de halvefinalist van het vorige Champions League-seizoen.

'Cavani geeft jawoord en koerst af op vierde Europese topcompetitie'
© Pro Shots

Unai Emery, de trainer van Villarreal, beschouwt Cavani volgens Marca als de ideale versterking voor zijn voorhoede. De trainer kent de 35-jarige Uruguayaan nog van hun gezamenlijke dienstverband bij Paris Saint-Germain. Cavani heeft niet alleen jarenlange ervaring in de Europese top, maar is ook transfervrij op te halen sinds zijn vertrek bij Manchester United.

Wel zal hij een aanzienlijk salaris opstrijken en mede daardoor moet eerst iemand vertrekken. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Alcácer weggaat bij Villarreal. De spits ligt weliswaar vast tot medio 2025, maar komt niet voor in de plannen van Emery. Alcácer is op zoek naar een nieuwe club en traint in afwachting van een transfer individueel. Celta de Vigo lijkt de belangrijkste gegadigde om met de aanvaller aan de haal te gaan.

Cavani werd recentelijk nog in verband gebracht met Fenerbahçe. Een transfer naar Turkije lijkt echter niet in het verschiet te liggen. Volgens Cadena SER is Cavani al op zoek naar woonruimte in of rondom Vila-real. Hij speelde nooit eerder in La Liga, maar wel in de Serie A, Ligue 1 en Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.