Cathline fleurt fletse ontmoeting in Almere op met prachtig doelpunt

Wie het hoogtepunt van de ontmoeting tussen Almere City en FC Utrecht niet wilde missen, moest er zaterdag vroeg bij zijn. Het duel was amper begonnen, toen Yoann Cathline zijn kwaliteiten etaleerde en het openingsdoelpunt maakte. Door de snelle (en discutabele) gelijkmaker van Sam Lammers bleven beide ploegen op een punt steken (1-1).

Almere City FC
1 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Cathline opende vorige week de score op bezoek bij Heracles Almelo en flikte dat ook in het thuisduel met FC Utrecht. Dat deed de Franse aanvaller overigens op fantastische wijze. Na een versnelling en een dubbele schaar liet Cathline doelman Vasilis Barkas kansloos met een kiezelhard schot, dat via de onderkant van de lat in het doel verdween.

Dat gebeurde in de derde minuut, maar lang kon Almere niet van de voorsprong genieten. Binnen het kwartier zorgde Lammers van dichtbij voor de gelijkmaker. Die was controversieel, omdat scheidsrechter Jannick van der Laan in de loop van de aanval niet affloot na een hoofdblessure van Stije Resink. De middenvelder botste op een ploeggenoot en bleef groggy op het veld liggen, maar het doelpunt kreeg groen licht.

Blessure Bakker
Resink was niet de enige met fysieke malheur, want in de slotfase van het teleurstellende duel moest Nordin Bakker zich noodgedwongen laten vervangen vanwege liesproblemen. Dat zorgde voor het competitiedebuut van Samuel Sahin-Radlinger. De 31-jarige Oostenrijker keepte voor vandaag alleen in de bekerduels met OJC Rosmalen en Katwijk.

De reservekeeper hoefde tijdens zijn eerste Eredivisie-minuten geen doelpunt te incasseren. Omdat ook Barkas zijn doel in de slotfase schoon hield, hielden beide ploegen elkaar in evenwicht.