Castaignos en teruggekeerde Meier bezorgen Frankfurt zege

Reacties

Luc Castaignos was met twee goals en een assist de grote gangmaker op het feest van Alexander Meier. De Duitse spits keerde na vijf maanden blessureleed terug bij Eintracht Frankfurt met een zege op 1. FC Köln (6-2).

Castaignos en teruggekeerde Meier bezorgen Frankfurt zege

Meier (rechts op de foto met Castaignos) werd vorig seizoen met negentien goals topscorer van de Bundesliga. En dat hadden meer treffers kunnen zijn als hij niet geblesseerd was geraakt aan zijn knie, waardoor hij het slot van de competitie miste.

Trainer Armin Veh had inmiddels met Haris Seferovic en Castaignos een uitstekend spitsenduo. En wie van de twee zou hij slachtofferen als zijn topscorer weer terug zou zijn? Niemand, want Meier kwam gewoon als extra spits in de ploeg, met een enorme lading doelpunten tot gevolg.

Zelf kopte en schoot Meier de 1-0 en 3-0 binnen, de 2-0 en 4-1 werden keurig door Castaignos binnen geschoven. De Schiedammer bereidde na rust nog de 5-1 van Seferovic voor, waarna hij onder luid applaus werd gewisseld. Met vier goals staat hij inmiddels derde op de topscorerslijst in de Bundesliga.

Net als Anthony Modeste (3-1) maakte ook Dominique Heintz nog een eretreffer voor de bezoekers, waarna Meier met zijn derde van de avond de kers op de taart zette. Frankfurt en Köln staan nu beide met zeven punten uit vier duels op een gedeelde vierde plaats in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.