Cassierra genoot in Amsterdam: 'Bergkamp als coach en gespeeld met Frenkie'

Reacties

Mateo Cassierra brak weliswaar niet door in Nederland, maar de Colombiaanse spits heeft goede herinneringen overgehouden aan zijn periode in Amsterdam.

Cassierra genoot in Amsterdam: 'Bergkamp als coach en gespeeld met Frenkie'
© Pro Shots

Cassierra werd in 2016 door Ajax overgenomen, waar hij vooral indruk maakte in het beloftenelftal van de Amsterdammers. Zo werd hij clubtopscorer van Jong Ajax in het seizoen 2017/18, waarin de club kampioen werd van de Eerste Divisie. Inmiddels is Cassierra ruim een jaar actief in Portugal, in gesprek met Agencia EFE blikte hij terug op zijn periode bij Ajax.

'Je leven verandert volledig als je Colombia verlaat en arriveert bij een club als Ajax.' Cassierra doelt op positieve veranderingen, want hij heeft alleen maar goede woorden over na zijn Nederlandse periode. 'Ik heb ontzettend veel geleerd, het was als een school. Ik had Dennis Bergkamp als coach en heb met Frenkie de Jong gespeeld… Het was geweldig en dat zal ik altijd in mijn gedachten meenemen.'

Cassierra moest het vooral op de training en bij wedstrijden in het tweede elftal laten zien. Mede door de concurrentie bij de hoofdmacht kwam de spits tot slechts 21 Eredivisie-optredens en drie goals bij het eerste elftal, slechts eenmaal had hij een basisplek. Naar eigen zeggen moest hij ook wennen aan het niveau. 'In Europa is het voetbal zoveel meer technischer, wat dat betreft ligt het niveau hoger dan in Zuid-Amerika.'

Bij Belenenses heeft Cassierra nog een contract van twee jaar, tot medio 2022. Hij scoorde inmiddels vijfmaal in de hoofdmacht. Voor zijn periode in Portugal keerde de spits nog even terug naar Zuid-Amerika, waar hij voor Racing Club speelde.

Spelersprofiel

M. Cassierra


Geboortedatum:
13 april 1997
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Barbacoas
Nationaliteit
Colombia
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Zenit Sint-Petersburg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.