Casillas moet al razendsnel invallen door blunder Adán

Iker Casillas heeft zondagavond al na vijf minuten zijn opwachting gemaakt als invaller bij Real Madrid. De sluitpost moest aan de bak omdat saillant genoeg Antonio Adán, die boven Casillas was verkozen, met een rode kaart het veld moest verlaten.

Trainer José Mourinho koos vandaag opnieuw voor Adán, maar zag dat zijn eerste doelman bij een 1-0 voorsprong na vijf minuten vreselijk in de fout ging. Eerst leverde hij door dramatisch uit te verdedigen de bal in, waarna de opstomende Carlos Vela door de doelman onderuit gehaald werd in het zestienmetergebied.

Een penalty én een rode kaart zorgden daardoor voor de entree van Casillas. De doelman van de Spaanse ploeg, die een publiekslieveling is in Madrid, werd luid bejubeld in Santiago Bernabéu. Die steun leidde er niet toe dat hij de strafschop keerde. Xavier Prieto schoot raak (1-1).

Door de rode kaart is Adán sowieso één duel geschorst, waardoor Casillas op dat moment wel weer eerste keus zal zijn. De vraag blijft evenwel hoe zwaar Mourinho Adán zijn fout van vandaag zal aanrekenen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.