'Carvajal en vijf anderen tóch geschorst door vakantie van Spaans ministerie'

Reacties

Real Madrid moet het zaterdag tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Spanje zeer waarschijnlijk tóch doen zonder Dani Carvajal. De rechtsback is alsnog geschorst, de reden van die schorsing is bijzonder opmerkelijk.

'Carvajal en vijf anderen tóch geschorst door vakantie van Spaans ministerie'

Twee weken geleden was Carvajal juist nog één van de Primera División-spelers die goed nieuws ontving. Dat zit als volgt. In de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen kreeg Carvajal voor de zoveelste keer geel, hetgeen hem een schorsing opleverde. In de Spaanse reglementen staat dat spelers dat soort schorsingen 'meenemen' naar het nieuwe seizoen, waardoor Carvajal de eerste wedstrijd van 2019/20 zou moeten missen.

Echter, de Spaanse voetbalbond besloot begin deze maand om die regel af te schaffen. En dus zou Carvajal tijdens de seizoensopening van Real Madrid (zaterdag, 17.00 uur, Celta de Vigo-uit) tóch in actie mogen komen. Dat verhaal heeft volgens Marca nu echter een zeer opmerkelijke wending gekregen. De regel moest namelijk nog bekrachtigd worden door een handtekening van het Ministerie van Sport. Maar dat ministerie is nu op vakantie, waardoor de handtekening sowieso niet gezet kan worden vóór de seizoenstart van vrijdag. Het ministerie heeft namelijk laten weten dat het de vakantie hiervoor niet gaat onderbreken.

Dat is dus slecht nieuws voor Carvajal, net als voor Diego Llorente, Aritz Elustondo (bieden Real Sociedad), Dani Parejo, José Luis Gayà (beiden Valencia) en Nemanja Maksimovic (Getafe). Ook voor Gabriel Mercado en Marko Rog (beiden van Sevilla) zou dit gelden, maar zij spelen komend seizoen niet in Spanje. Tenzij er nog een last minute noodoplossing komt, moeten de vijf pechvogels dit weekend dus alsnog toekijken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.