Carroll en swingend West Ham bezorgen Liverpool valse start

Reacties

West Ham United heeft zich door een knappe zege op Liverpool in de eerste Premier League-wedstrijd van 2016 steviger in de Engelse subtop genesteld. Andy Carroll deed zijn oude club, die hem in 2011 voor 41 miljoen euro (!) aantrok, pijn door voor de 2-0 eindstand te tekenen.

Carroll en swingend West Ham bezorgen Liverpool valse start

Door een eindsprint besloot Liverpool het kalenderjaar 2015 als zesde. Zowel tegen Leicester City als Sunderland was Christian Benteke de maker van het enige en winnende doelpunt voor de ploeg van manager Jürgen Klopp. De ploeg van trainer Slaven Bilic had een puntje minder bij de jaarwisseling.

Liverpool wist hoe lastig het bezoek aan Upton Park zou worden. Eerder dit seizoen haalden de Londenaren keihard uit op Anfield met 0-3 en bovendien was de ploeg voor aanvang van het duel van vandaag al zes duels op rij ongeslagen (waarvan vijf keer een gelijkspel).

Al in de beginfase bleek dat Liverpool inderdaad een lastige middag tegemoet ging. In de tiende minuut kopte Michail Antonio een goede voorzet van Enner Valencia binnen: 1-0 (foto). Alberto Moreno beklaagde zich direct na die goal bij de arbitrage omdat hij meende dat de counter kon worden opgezet door een overtreding van diezelfde Antonio op hem. Zijn smeekbede bleek evenwel vergeefs.

Liverpool kon ook na het openingsdoelpunt nauwelijks een vuist maken en kroop door het oog van de naald toen Manuel Lanzini met een schitterend zwabberschot de paal trof. Pas op slag van rust konden de bezoekers iets terug doen, maar ook zij troffen het aluminium. Een inzet van Emre Can spatte uiteen op de lat.

Na 55 minuten was het uitgerekend Carroll die West Ham op 2-0 zette. De man voor wie Liverpool in 2011 nog zoveel geld neerlegde, deed wat hij bij The Reds veel te weinig deed. Hij kopte een voorzet van Mark Noble binnen. Vervolgens kreeg de boomlange spits nog een enorme kans op 3-0, maar hield doelman Simon Mignolet met het nodige kunst- en vliegwerk de bal uit zijn doel. Omdat een flink offensief van Liverpool uiteindelijk geen soelaas meer bood, begon de formatie van Klopp 2016 met een valse start.

West Ham passeert niet alleen Liverpool. De ploeg van Bilic heeft na twintig duels 32 punten en is voorlopig vijfde. Bovendien betekende de rentree van spelmaker Dimitri Payet ook goed nieuws. Hij maakte zijn opwachting als invaller. Daartegenover stond het nog voor rust uitvallen van Lanzini, die pas net weer hersteld was van een bovenbeenblessure. Hij ging vandaag opnieuw met een dergelijke kwetsuur naar de kant. Desondanks is reuzendoder West Ham, dat eerder dit seizoen ook won van Arsenal (0-2), Manchester City (1-2) en Chelsea (2-1), nog steeds een van de smaakmakers in Engeland.

Na zijn winnende goal van maandag tegen Southampton (2-1) was de kopsterke Andy Carroll opnieuw belangrijk voor West Ham.
Na zijn winnende goal van maandag tegen Southampton (2-1) was de kopsterke Andy Carroll opnieuw belangrijk voor West Ham.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.