Carragher ziet een betere afmaker dan Salah bij Liverpool rondlopen

Reacties

Geen Salah, geen probleem voor Liverpool. Bij afwezigheid van de topscorer stonden Darwin Núñez en Diogo Jota zondag op tegen AFC Bournemouth. Na afloop van de 0-4 zege bracht Jamie Carragher een opvallende discussie over laatstgenoemde op gang.

Carragher ziet een betere afmaker dan Salah bij Liverpool rondlopen
© Pro Shots
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
0 - 4
Liverpool
Liverpool

Núñez en Jota scoorden allebei twee keer in het Vitality Stadium en zo verstevigde Liverpool zijn koppositie in de Premier League. In zijn analyse na afloop gaf Carragher speciale aandacht aan Jota. De Portugees staat nu op 38 competitiedoelpunten voor Liverpool en Carragher bleek bijzonder onder de indruk te zijn van de manier van afwerken van Jota.

'Als ik kijk naar de spitsen waar ik mee heb samengespeeld bij Liverpool: Michael Owen, Luis Suárez, Fernando Torres, Robbie Fowler… Dan denk ik dat Jota de beste afmaker van Liverpool in het Premier League-tijdperk is', zei Carragher bij Sky Sports. 'Hij is zelfs een betere afmaker dan Salah. Als hij een kans krijgt is hij zó klinisch... Zijn twee doelpunten tegen Bournemouth waren typisch Jota.'

En dat terwijl Jota niet eens een vaste basisspeler is bij Liverpool. 'Als iedereen fit is, staat hij er waarschijnlijk niet in', wist ook Carragher. 'Maar dit seizoen is hij gemiddeld iedere 84 minuten goed voor een doelpunt of een assist. Er zijn misschien twee of drie spelers in de Premier League met een beter gemiddelde.' Dat klopt: alleen Erling Haaland (72 minuten) en Salah (79) hebben een nog beter moyenne.

Salah
Salah was dit seizoen al goed voor veertien competitiedoelpunten en is daarmee de topscorer van Liverpool. Hij vertrok eerder deze maand echter naar Ivoorkust, voor deelname aan de Afrika Cup. Daar raakte hij geblesseerd: Salah keert maandag terug naar Liverpool voor zijn revalidatie. Mogelijk kan hij Egypte later in het toernooi nog van dienst zijn. 

Jota lijkt de aangewezen man om Salah in diens afwezigheid te vervangen. 'Natuurlijk is het makkelijker als Mo erbij is', zei Jota zondag. 'Maar wij zijn Liverpool, dus als er spelers van wereldklasse afwezig zijn, kunnen we die spelers ook vervangen. En dan hebben we nog steeds een goed team. Ikzelf probeer gewoon op het juiste moment op de juiste plek te zijn. Dat gaat natuurlijk. Het is mijn taak om doelpunten te maken en assists te leveren en daar doe ik mijn best voor.'

De goals van Diogo Jota tegen Bournemouth in beeld: 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als koploper van de Premier League staat Liverpool nu vijf punten voor op Manchester City, Arsenal en Aston Villa. City heeft nog wel een wedstrijd tegoed. De eerstvolgende competitiewedstrijd van Liverpool is op woensdag 31 januari, thuis tegen Chelsea. Daarvoor speelt de ploeg van Jürgen Klopp nog in de League Cup en in de FA Cup.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.