Carragher droomt van tandem Van Dijk - De Ligt bij Liverpool

Reacties

Jamie Carragher heeft heel veel respect voor de Champions League-campagne van Ajax. De Liverpool-legende werd tijdens de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur steeds zenuwachtiger dat 'zijn' club de Amsterdammers zou treffen in de finale.

Carragher droomt van tandem Van Dijk - De Ligt bij Liverpool

Zo ver kwam het niet, de extreem late treffer van Lucas Moura dompelde de Johan Cruijff Arena in rouw. Toch had Carragher genoten van de ploeg van trainer Erik ten Hag. 'Een heel speciaal team. Echt briljant', aldus de Engelsman, die tussen 1996 en 2013 meer dan vijfhonderd wedstrijden speelde voor Liverpool, waaronder twee Champions League-finales.

De voormalig verdediger van The Reds looft twee spelers in het bijzonder: Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. 'De Ligt en De Jong zijn heel speciale spelers. Het is voor Ajax jammer dat ze, of in elk geval De Jong, naar Barcelona gaan aankomende zomer', vertelde hij aan Voetbal International. 

Carragher ging zes jaar geleden met pensioen en is tegenwoordig werkzaam als analyticus voor Sky Sports. Woensdagavond was hij aandachtig toeschouwer in de Johan Cruijff Arena en zag hij een speler aan het werk die de potentie heeft om zijn voetsporen te treden.

De Ligt naast Van Dijk bij Liverpool? 'I'd love that! Wil hij naar Liverpool komen dan? Goed idee, dat zal ik hem vragen straks', zei Carragher lachend. 'Ik heb nog nooit zo'n goede verdediger gezien op zijn negentiende. Hij speelt alsof hij al 29 is en op zijn piek is. Kun je nagaan hoe goed hij is, als hij daadwerkelijk 29 is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.