Cardozo leidt Benfica naar zege in derby van Lissabon

De derby van Lissabon is maandagavond geëindigd in een 3-1 overwinning voor Benfica. In de traditionele topper tussen de grootmachten Sporting Lissabon en Benfica waren de Nederlanders nadrukkelijk aanwezig, maar besliste Oscar Cardozo uiteindelijk de wedstrijd.

De Paraguayaan was met twee treffers de belangrijke man bij Benfica. De aanvaller leek in eerste instantie een loepzuivere hattrick op zijn naam te krijgen, maar zijn eerste treffer in de tweede helft, na een knappe voorzet van Ola John, kopte hij binnen via Sporting-verdediger Marcos Rojo. Ricky van Wolfswinkel had de score in de eerste helft al met een knappe volley geopend namens Sporting.

De andere treffers vielen in de laatste tien minuten van de wedstrijd waarin Khalid Boulahrouz, die na een afwezigheid van zes weken zijn rentree maakte voor de ploeg van trainer Frank Vercauteren, een negatieve hoofdrol opeiste.

De verdediger stompte een inzet van Eduardo Salvio weg vlak voor zijn eigen doellijn en kon met rood vertrekken. De toegekende strafschop werd feilloos binnengeschoten door Cardozo, die even later de wedstrijd zou beslissen door de 3-1 aan te tekenen.

Benfica staat door de overwinning op Sporting Lissabon aan kop in de Portugese Liga Sagres met 29 punten uit elf wedstrijden. FC Porto heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo. Sporting bezet na hetzelfde aantal wedstrijden een teleurstellende negende plaats met elf punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.