Cardiff City meldt zich na vier jaar weer bij Engelse elite

Reacties

Cardiff City keert in augustus na vier jaar terug in de Premier League. The Bluebirds speelden zondag met 0-0 gelijk tegen Reading, maar profiteerden van de offday van Fulham.

Cardiff City meldt zich na vier jaar weer bij Engelse elite

Voorafgaand aan de 46ste speelronde verdedigde Cardiff City een marge van slechts één punt op Fulham, dat tot zondag 23 keer op rij niet had verloren in het Championship. Tegen Birmingham City, bij aanvang niet zeker van lijfsbehoud, kwam de verliezend Europa League-finalist van 2010 er echter niet aan te pas.

Halverwege koesterde Birmingham City al een 2-0 voorsprong door doelpunten van Lukas Jutkiewicz en Harlee Dean. Ook na rust werd Fulham overvleugeld door het team van basisspeler Maikel Kieftenbeld. De bezoekers maakten er via Tom Cairney nog wel een spannende slotfase van, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Fulham niet. Sterker nog: Che Adams zette Birmingham City zelfs nog op 3-1.

Cardiff City wilde de klus natuurlijk het liefst zelf klaren, maar liet voor rust een aantal goede mogelijkheden onbenut. Na de hervatting speelden The Bluebirds met de wind in de rug door de tussenstand bij Fulham. Het promotiefeestje werd echter niet opgeluisterd met een zege, ook omdat Sean Morrison een aardige kans miste en een inzet van Kenneth Zohore van de lijn werd gehaald. Reading speelde zich als nummer twintig definitief veilig.

Yanic Wildschut maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie van Cardiff City. Bij Reading stonden Joey van den Berg en Leandro Bacuna in de basis.

De flamboyante Vincent Tan is de eigenaar van Cardiff City.
De flamboyante Vincent Tan is de eigenaar van Cardiff City.

Cardiff City speelde in het seizoen 2013/14 voor het laatst in de Premier League. Sindsdien eindigde de ploeg achtereenvolgens als elfde, achtste en twaalfde op het een na hoogste niveau. De manager van Cardiff City is de 69-jarige Neil Warnock, die nu acht keer een ploeg naar promotie heeft geleid in het Engelse profvoetbal, een record.

Wolverhampton Wanderers
In een eerder stadium stelde Wolverhampton Wanderers al promotie naar de Premier League veilig. De landskampioen van 1954, 1958 en 1959 legde ook beslag op de titel in het Championship. In de play-offs gaan Fulham, Aston Villa, Derby County en Middlesbrough strijden om het laatste ticket voor de Premier League.

Voor Barnsley en Burton Albion viel zondag het doek in het Championship; Bolton Wanderers redde in de slotfase het vege lijf. Sunderland, in het seizoen 2016/17 nog actief in de hoogste afdeling, degradeerde eerder al naar het derde niveau.

Sommige fans van Cardiff City vierden het feestje iets te vroeg:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.