Canadees international Quinn maakt bekend transgender te zijn

Reacties

Rebecca Quinn heeft via Instagram bekendgemaakt transgender te zijn. De international van Canada vertelt dat vrienden en familie dit al wisten, maar dat dit de publieke coming out is. Quinn hoopt dat de boodschap helpt om andere transgenders te laten zien dat er mensen zoals zij zijn.

Canadees international Quinn maakt bekend transgender te zijn
© Pro Shots

Quinn speelde tot nu toe meer dan vijftig interlands voor het vrouwenelftal van Canada, waarmee de nu 25-jarige middenvelder deelnam aan de Olympische Spelen van 2016 en het WK van vorig jaar in Frankrijk. Op de spelen van 2016 won Canada brons.

Quinn hoopt nu mensen aan te sporen om transgenders te accepteren door bijvoorbeeld 'they' en 'them' te gebruiken in plaats van 'he' en 'she' als iemand dat graag wil, in de hoop dat transgenders zich veiliger voelen op bijvoorbeeld een platform als Instagram. 'Ik wil mensen uitdagen om meer elkaars vrienden te zijn. Dat is een proces en dat zal niet perfect gaan, maar ik hoop wel dat mensen aangemoedigd worden om iets te doen', schrijft Quinn op Instagram.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.