Canada wint zonder te imponeren, emotioneel WK-punt voor Argentinië

In de groep van de Oranje Leeuwinnen heeft Canada de koppositie gepakt. Voor Argentinië begon het toernooi zonder winst, maar ook dat was al genoeg voor tranen.

Canada
Canada
1 - 0
Kameroen
Kameroen

Canada is het WK in Frankrijk met een overwinning begonnen. Vier jaar geleden schopte het land het nog tot de kwartfinale van het mondiale eindtoernooi, nu werd de eerste wedstrijd gewonnen van Kameroen.

Kadeisha Buchanan maakte vlak voor rust de enige goal in de wedstrijd, zij werkte de bal binnen na een corner. De nummer vijf van de wereld kon in de tweede helft nauwelijks imponeren tegen Kameroen, dat 46ste staat op de FIFA-lijst.

Dinsdag komt Oranje voor het eerst in actie op het WK, in Le Havre is om 15.00 uur Nieuw-Zeeland de tegenstander. Op 15 juni spelen de Leeuwinnen tegen Kameroen.

Japan

De vrouwen van Argentinië vierden het doelpuntloze gelijkspel tegen Japan als een overwinning. Er vloeiden zelfs tranen na het laatste fluitsignaal. Argentinië had in de eerste twee deelnames aan een WK nog niet eerder een punt gepakt en kreeg liefst 33 treffers tegen in de eerste zes WK-wedstrijden.

Er stond dus wat druk op het duel met Japan, in 2011 nog wereldkampioen. De wedstrijd in Parijs stond niet bol van de spanning. Argentinië - Japan werd de eerste WK-wedstrijd sinds Verenigde Staten - Zweden (13 juni 2015) dat eindigde zoals die begon. Sinds die wedstrijd van vier jaar geleden werd er in 39 opeenvolgende WK-wedstrijden wél minimaal een keer gescoord.

Na het resultaat in Parijs gaat Engeland aan de leiding in Groep D. Zij wonnen zondag met 2-1 van Schotland. Op 14 juni wordt de tweede speeldag afgewerkt, dan treft Japan Schotland en speelt Argentinië tegen Engeland.