Cambuur sluit aan bij koplopers na winst op Volendam

Waar FC Eindhoven en Almere City FC dit weekend punten morsten, slaagde SC Cambuur erin de lastige uitwedstrijd tegen FC Volendam met 4-1 te winnen.

Na negen minuten opende Melvin de Leeuw namens de bezoekers de score. Nog geen minuut later was het echter alweer gelijk door een doelpunt van Jack Tuyp. Iets na het kwartier bracht Erik Bakker (foto), via een strafschop, de Friezen weer aan de leiding. In de slotfase tekenden Martijn Barto en weer Bakker voor een ruime 4-1 zege voor SC Cambuur.

SC Cambuur heeft nu drie punten minder dan koploper FC Eindhoven en evenveel als FC Zwolle en Willem II. De Zwollenaren speelden een wedstrijd minder en kunnen op gelijke hoogte komen met de lijstaanvoerder als het maandag het uitduel met Helmond Sport wint. Foto: VI Images