Cambuur drukt PEC Zwolle dieper in de problemen

Cambuur heeft PEC Zwolle zaterdag een nieuwe dreun uitgedeeld. De hekkensluiter schrok zaterdag pas wakker op het moment dat de bezoekers de trekker al twee keer hadden overgehaald.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 2
SC Cambuur
SC Cambuur

Bij PEC Zwolle keerde Kenneth Paal terug in de basis. Dat ging ten koste van Yuta Nakayama. Cambuur startte met dezelfde elf namen als vorige week tegen RKC Waalwijk. Het duel met de Leeuwarders leek voor PEC een uitgelezen mogelijkheid om de weg omhoog in te slaan, maar de thuisploeg kreeg halverwege de eerste helft de eerste tik te verwerken.

Issa Kallon legde de bal goed terug op Mees Hoedemakers, die via de binnenkant van de paal de openingstreffer binnenschoot (0-1). Doelman Kostas Lamprou was volledig kansloos op de knal van de Cambuur-middenvelder en hoorde de bal alleen maar in het Zwolse doel suizen.

Vrije trap Maulun
Waar PEC na rust hoopte aansluiting te vinden met de bezoekers, sloeg Cambuur opnieuw genadeloos toe. Lamprou metselde met militaire precisie een muurtje, maar dat was niet bestand tegen de schitterende vrije trap van Robin Maulun. De Fransman verschalkte de Griekse doelman met een fijnbesnaarde inzet in de kruising (0-2).

In de laatste twintig minuten leek PEC te ontwaken, terwijl Cambuur juist inkakte. De ploeg van Art Langeler creëerde wat meer druk en ging nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er ook. Op aangeven van Kenneth Paal kon Dean Huiberts zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen knikken (1-2).

Met nog tien minuten op de klok toog PEC verder naar voren. Cambuur kreeg het benauwd en moest nog alle zeilen bijzetten, maar de gelijkmaker bleef uit. Dat betekent dat PEC op de laatste plaats blijft staan, terwijl promovendus Cambuur zich knap in het linkerrijtje nestelt.