Cairo: 'Moeten ons richten op plaats twaalf of hoger'

Heracles Almelo heeft zich versterkt met de transfervrije Ellery Cairo. De vleugelspeler is blij met zijn dienstverband en hoopt van waarde te kunnen zijn.

Cairo: 'Moeten ons richten op plaats twaalf of hoger'

De 32-jarige Cairo trainde de afgelopen weken al mee bij de ploeg van trainer Peter Bosz en kon de technische staf bekoren. De Rotterdammer heeft in Almelo een contract tot het einde van het seizoen getekend.

'Het doel was een contract af te dwingen', vertelt Cairo aan Voetbal International. 'Ik sta er redelijk voor, al ben ik conditioneel nog niet honderd procent. Maandag hoop ik mijn eerste speelminuten in het tweede elftal te maken.'

Met Cairo hebben de Heraclieden een ervaren speler in huis gehaald. Als zestienjarig ventje debuteerde Cairo in het seizoen 1994/95 voor Feyenoord. Daarna kwam de speler uit voor FC Twente, de Duitse clubs SC Freiburg en Hertha BSC, het Engelse Coventry City en NAC Breda.

'Bij Feyenoord heb ik nog even met Peter Bosz gespeeld, maar echt veel weet ik daar niet meer van. Ik was toen nog een broekie. Nu heb ik meer ervaring, heb een buitenlands avontuur gehad. Dat hoop ik aan de jonge jongens over te kunnen brengen.'

Cairo kijkt uit naar zijn inbreng in het seizoen. 'Ik ga niet zeggen, ik wil er acht inschieten. Ik hoop dat de club na afloop van het seizoen tevreden over mijn inbreng is geweest. Wat de ploeg betreft: eigenlijk mogen we niet naar vorig seizoen kijken (dat sloot Heracles af op een zesde plaats, red.). Ik denk dat we ons moeten richten op plaats twaalf of hoger.' (Tom Wildvank)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen