Cagliari frustreert Inter, Fiorentina verslaat Atalanta

Internazionale heeft twee punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen Cagliari. Fiorentina handhaafde zich ten koste van Atalanta Bergamo in de Italiaanse top.

Internazionale - Cagliari 2-2Cagliari heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Internazionale, dat na tien minuten dankzij Rodrigo Palacio nog op voorsprong kwam. Marco Sau bezorgde met twee doelpunten in Giuseppe Meazza de Nerazzurri een lastige middag. Pas zeven minuten voor tijd kwam de gelijkmaker op het scorebord. Davide Astori bood met een eigen doelpunt Inter, dat in blessuretijd de jacht op de winnende treffer zag mislukken, de helpende hand. De frustratie daarover kwam onder andere tot uitdrukking bij Andrea Stramaccioni. De trainer moest in de spectaculaire slotfase naar de tribune voor zijn kritiek op scheidsrechter Piero Giacomelli. De arbiter had zich doof gehouden voor de claims van Inter, dat in een actie van Astori op Andrea Ranocchia een strafschop zag.

Door het resultaat tegen middenmoter Cagliari staat Internazionale op vier punten van koploper Juventus, dat zaterdag genoegen moest nemen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Lazio.

Fiorentina - Atalanta Bergamo 4-1Fiorentina handhaaft zich in de top van de Serie A. De ploeg van trainer Vincenzo Montella deelt na de overtuigende zege op Atalanta Bergamo de derde plaats met Napoli.

Fiorentina kon na de eerste helft de drie punten nauwelijks meer ontgaan. Mede dankzij twee doelpunten van Alberto Aquilani stond er een 3-1 voorsprong op het scorebord, terwijl Atalanta op slag van rust Luca Cigarini een rode kaart zag krijgen na een overtreding op Juan Cuadrado. De 4-1 in de 49ste minuut van Luca Toni nam het laatste restje hoop weg bij Atalanta, dat door de nederlaag een pas op de plaats moet maken.

Mounir El Hamdaoui, die vorige week zijn eerste Serie A-treffer van het seizoen maakte, kwam na 57 minuten in het veld als vervanger van Toni.

Bologna - Palermo 3-0Voor Palermo liep het bezoek aan het eveneens laag geklasseerde Bologna uit op een drama. Niet alleen werd een stevige nederlaag geïncasseerd, maar het duel werd ook met slechts acht man geëindigd. Voormalige NEC-middenvelder Edgar Barreto verdween in de 72ste minuut met twee gele kaarten voortijdig naar de kleedkamer, hetgeen ook zijn ploeggenoten Samir Ujkani en Carlos Labrín met een directe rode kaart deden.

Saphir Sliti Taider kreeg namens Bologna rood. Sinds het duel Parma – Napoli (in april 2008) was het op het hoogste Italiaanse niveau niet meer gebeurd dat er in één wedstrijd vier rode kaarten vielen.

Overige uitslagenCatania - Chievo 2-1Siena - Pescara 1-0Udinese - Parma 2-2 Foto: VI Images