CAF laat Afrikaanse CL-finale overspelen na ongekende VAR-chaos

Reacties

De Afrikaanse Champions League-finale tussen Wydad Casablanca en Espérance de Tunis moet op neutraal terrein worden overgespeeld. Dat heeft de Afrikaanse voetbalbond (CAF) besloten nadat de return van afgelopen vrijdag uitdraaide op een fiasco.

CAF laat Afrikaanse CL-finale overspelen na ongekende VAR-chaos

Oorzaak daarvan waren technische problemen met de VAR. Nadat de arbitrage in de eerste helft al geen gebruik had kunnen maken van het hulpmiddel, ging het in de tweede helft helemaal mis toen de gelijkmaker van Wydad Casablanca ten onrechte werd afgekeurd wegens buitenspel. Het VAR-scherm bleek niet te werken. Daar waren ze bij de Marokkaanse club zo boos over, dat ze weigerden verder te spelen.

Espérance de Tunis werd zodoende op het schild gehesen als de kampioen van Afrika, maar de Tunesiërs moeten de medailles nu weer inleveren. Daar is de club het niet mee eens, met de stap naar het CAS als gevolg. Vooralsnog is het plan dus dat de return (de heenwedstrijd in Marokko eindigde in 1-1) pas na het toernooi om de Afrika Cup (21 juni – 19 juli) opnieuw wordt gespeeld op neutraal terrein.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.