Cádiz betaalt na promotie duizenden seizoenkaarten van trouwe fans

Reacties

Cádiz CF is sinds zondag zeker van een plekje bij de bovenste twee in de Segunda División en keert daardoor, na een afwezigheid van veertien jaar, terug op het hoogste niveau van Spanje. Bijna tienduizend fans van de club krijgen voor het nieuwe seizoen een gratis seizoenkaart.

Cádiz betaalt na promotie duizenden seizoenkaarten van trouwe fans
© Pro Shots

Cádiz-voorzitter Manuel Vizcaíno komt hiermee een belofte na. De zakenman hoopte dit seizoen op veel steun van de aanhang tijdens thuiswedstrijden en beloofde de seizoenkaarten voor de fans die bij alle duels kwamen opdagen te vergoeden. Volgens Marca heeft zestig procent van de zestienduizend seizoenkaarthouders elke thuiswedstrijd in het stadion bekeken, waardoor zij komend seizoen kosteloos clubs als Real Madrid en Barcelona op bezoek kunnen zien komen.

Fans van Cádiz die één thuisduel hebben gemist hoeven slechts 25 procent van de gebruikelijke prijs voor een seizoenkaart te betalen. Bij twee gemiste wedstrijden betaalt de supporter vijftig procent van de prijs, bij drie gemiste wedstrijden 75 procent. Vanaf vier gemiste duels moet het volle pond betaald worden.

Cádiz kwam in het seizoen 2005/06 voor het laatst uit in La Liga. De club zakte niet veel later zelfs af naar het derde niveau, maar krabbelde weer op. In het stadion van Cádiz, Estadio Ramón de Carranza, is overigens plaats voor meer dan 20.000 bezoekers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.