BVB haalde alles uit de kast om Haaland te verleiden

Reacties

Technisch directeur Michael Zorc van Borussia Dortmund wordt bedolven onder de complimenten voor het vastleggen van de begeerde Erling Braut Haaland. De bestuurder laat in Duitse media optekenen hoe de deal mede tot stand is gekomen.

BVB haalde alles uit de kast om Haaland te verleiden
© Pro Shots

Om de Noor te overtuigen werd een video samengesteld met beelden van intensief meelevende fans op de Südtribüne. Volgens Zorc waardeerde Haaland dit initiatief. 'En je ziet dat de atmosfeer hem vleugels geeft', zegt hij in gesprek met Sport Bild.

Oud-speler Zorc gaat al over dik twee decennia over het spelersbeleid bij Dortmund en het strikken van Haaland was waarschijnlijk de meest gecompliceerde operatie. 'Met kerst hebben we doorgewerkt. Ik herinner me nog dat ik zijn zaakwaarnemer Mino Raiola op kerstavond heb gebeld. Als zulke spelers hun jawoord geven, dan ben ik zo blij als een kind. Nog steeds. Erling was het precies het type speler dat we misten.'

Wat Haaland zo goed maakt? 'Zijn combinatie van kracht, techniek en snelheid maakt hem zo bijzonder. Al in ons eerste gesprek hadden beide partijen een goed gevoel. Erling en BVB: dat past perfect bij elkaar.'

Haaland kwam voor een gelimiteerde transfersom van twintig miljoen euro over van Red Bull Salzburg. In zijn eerste vier officiële duels voor Dortmund maakte de negentienjarige spits in totaal acht doelpunten, hoewel hij slechts eenmaal in de basis startte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.