Büttner keert bij RKC terug in de Eredivisie

Reacties

Alexander Büttner is terug in de Eredivisie. De 32-jarige linksback tekent een contract voor één seizoen bij RKC Waalwijk, waar hij al meetrainde met de selectie van trainer Joseph Oosting.

Büttner keert bij RKC terug in de Eredivisie
© Pro Shots

Zo keert Büttner na twee jaar terug in Nederland. De linksback speelde verdeeld over twee periodes 162 Eredivisie-wedstrijden in het shirt van Vitesse, zijn laatste profwedstrijd dateert echter alweer van 18 juli 2020. Toen speelde hij met New England Revolution in de Major League Soccer tegen DC United.

Büttner heeft een bijzonder half jaar achter de rug. Afgelopen winter tekende Büttner een contract bij Apollon Limassol op Cyprus, maar daar was de vleugelverdediger na een paar weken alweer vertrokken. Volgens het kamp van Büttner was dat omdat de club enkele contractuele afspraken niet nakwam, in Cypriotische media werd geklaagd over de fysieke gesteldheid van Büttner.

Eerder speelde Büttner bij Manchester United, Dinamo Moskou en Anderlecht. Voor RKC is de linksback de derde nieuweling van deze zomer. De Waalwijkse club legde eerder Iliass Bel Hassani en doelman Joel Pereira vast.

Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.