'Bury Messi' mag via oma hopen op bijzondere interlandloopbaan

Reacties

Callum Styles werd geboren in het Engelse Bury en groeide op in het Noord-Westen van het land. Nu mag hij dromen van een debuut als international. Niet voor Engeland, maar voor Hongarije. De 21-jarige middenvelder van Barnsley lijkt in maart te worden opgeroepen voor het land.

'Bury Messi' mag via oma hopen op bijzondere interlandloopbaan
© Pro Shots

Dat kan volgens de Engelse krant The Sun doordat Styles via zijn oma Hongaarse roots heeft. De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt om de middenvelder aan een Hongaars paspoort te helpen, zodat hij in actie kan komen voor de nationale ploeg. Die speelt in maart tegen Servië en Noord-Ierland.

Revelatie
Styles is de revelatie van Barnsley, dat dit seizoen verder maar weinig te vieren heeft met de huidige 22ste plaats in het Championship. Verschillende clubs hadden de middenvelder in de winter willen overnemen, maar Styles besloot te blijven en de degradatiestrijd met Barnsley af te maken.

Styles is een linkermiddenvelder die ook regelmatig als wingback in actie komt. Hij begon ooit als jeugdspeler bij Bury, dat in 2019 uit de English Football League werd gezet. Toentertijd werd Styles de 'Bury Messi' genoemd vanwege zijn goede techniek.

Vertrek
De kans is wel groot dat de linkspoot komende zomer alsnog vertrekt bij Barnsley. Door zijn prestaties zouden meerdere Premier League-clubs geïnteresseerd zijn. Als Styles een Hongaars paspoort binnen heeft, kan hij daarnaast eenvoudiger naar een EU-land overstappen.

In 2021 maakte Matty Cash al de overstap naar de Poolse nationale ploeg. De in Engeland geboren rechtsback van Aston Villa zag weinig kans op een plek in de Engelse ploeg en koos voor Polen, waar hij eveneens wortels heeft. In november debuteerde hij tegen Andorra.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.