'Burnley-uit vrijwel zeker laatste kans voor De Boer'

Reacties

Frank de Boer heeft van het Crystal Palace-bestuur de kans gekregen om bij de uitwedstrijd tegen Burnley aan te tonen dat hij voor verbetering kan zorgen. Het is wellicht wel direct de laatste mogelijkheid. De manager balanceert volgens The Telegraph op Selhurst Park na drie competitiewedstrijden al op de rand van de afgrond.

'Burnley-uit vrijwel zeker laatste kans voor De Boer'

De Engelse krant schrijft dat binnen de club tijdens de voorbije internlandperiode serieus en lang is overwogen om De Boer te ontslaan. Palace-voorzitter Steve Parish heeft met zijn Nederlandse coach gesproken na de drie achtereenvolgende nederlagen in de Premier League, waarin The Eagles onder de opvolger van Sam Allardyce nog niet scoorden.

Mocht er zondagmiddag op Turf Moor, de thuishaven van het met name in eigen huis sterke Burnley, niet beter gaan met Palace, dan volgt volgens The Telegraph vrijwel zeker alsnog ontslag. Dougie Freedman, de ex-manager van Palace die een paar weken geleden nog werd aangesteld als sportief directeur, geldt dan als belangrijkste kandidaat-opvolger.

Door een nieuw trainingsschema is de persconferentie van De Boer verschoven van donderdag naar vrijdag. De ex-coach van Ajax heeft intussen steun gekregen van Jaap Stam, zijn voormalige assistent die het nu als manager voor het zeggen heeft bij Reading.

'Het is erg lastig om als manager in Engeland aan de slag te gaan en direct succesvol te zijn. Soms heb je tijd nodig om te bouwen, om een bepaalde atmosfeer te creëren in een groep zodat goede resultaten volgen. De vraag is: is er voldoende geduld en krijg je de tijd? Dat is niet altijd het geval', zei Stam tegen Sky Sports.

Programma Crystal Palace in Premier League 
10-sepBurnley-Crystal Palace
16-sepCrystal Palace-Southampton
23-sepManchester City-Crystal Palace
30-sepManchester United-Crystal Palace
14-oktCrystal Palace-Chelsea
'Frank de Boer had Ajax achteraf gezien eerder moeten verlaten'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.