Burnley stunt tegen Man Utd, Liverpool verslaat Stoke

Manchester United heeft op bezoek bij Burnley een verrassende nederlaag geleden. Liverpool en Tottenham Hotspur wonnen beide eenvoudig van respectievelijk Stoke City en Hull City.

Burnley-Manchester United 1-0De regerend kampioen leed op bezoek bij het gepromoveerde Burnley een onverwachte nederlaag. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson had ook eigenlijk geen recht op meer, want Man Utd creëerde bijna geen kansen. Robbie Blake was de gevierde man aan de kant van de thuisploeg. In de negentiende minuut maakte hij de enige treffer van de wedstrijd. Michael Carrick was in de 44ste minuut het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn strafschop werd gestopt door Brian Jensen (foto).

Liverpool - Stoke City 4-0Liverpool herstelde zich goed van de nederlaag die de club op de eerste speeldag leed bij Tottenham Hotspur. Op Anfield had de ploeg weinig moeite met Stoke City en Liverpool won dan ook ruim. Al in de vierde minuut zette Fernando Torres op aangeven van Steven Gerrard de thuisploeg op 1-0 en op slag van rust verdubbelde Glen Johnson de voorsprong met een omhaal. Dirk Kuijt maakte van dichtbij de derde treffer in de 78ste minuut, opnieuw op aangeven van Gerrard. In blessuretijd zorgde invaller David N'Gog zelfs nog voor de 4-0 door een voorzet van Johnson binnen te koppen.

Hull City-Tottenham Hotspur 1-5Vorig seizoen boekten The Spurs pas eind oktober hun eerste overwinning van het seizoen, nu staat de teller na twee duels al op evenzoveel zeges. Jermain Defoe was de grote man aan de kant van de bezoekers, de spits scoorde liefst drie keer. In de tiende minuut opende hij de score en vier minuten later schoot Wilson Palacios in de korte hoek de 0-2 binnen. Stephen Hunt maakte in de 25ste minuut al zijn tweede van het seizoen en leek Hull terug in de wedstrijd te brengen, maar op slag van rust maakte Defoe de 1-3. In de tweede helft bepaalden Robbie Keane en opnieuw Defoe de eindstand op 1-5.