Burgemeesters hebben laatste woord over nieuw Eredivisie-programma

Reacties

De Eredivisie-clubs hebben een akkoord bereikt over nieuwe speeltijden in de Eredivisie. Vooralsnog is voor het maken van de nieuwe competitieopzet uitgegaan van zowel een optie met als één zonder publiek.

Burgemeesters hebben laatste woord over nieuw Eredivisie-programma
© Pro Shots

Mocht de Eredivisie in september hervatten zonder publiek zal er sprake zijn van twee duels op vrijdag: om 18.30 en 21.00 uur. Op zaterdag zullen dan op dezelfde twee tijdstippen duels worden afgewerkt. De zondag is dan goed voor vier duels: om 12.15, 14.30, 16.45 en 20.00 uur. De speelronde zou dan maandagavond om 20.00 uur worden besloten.

Mocht er wél sprake zijn van publiek, zullen er ook weer wedstrijden tegelijkertijd afgewerkt worden. Dan start een speelronde om 19.45 uur op vrijdag. In dat geval staan er vier duels voor de zaterdagavond: twee om 18.30 uur en twee om 21.00 uur. De zondag is dan hetzelfde als zonder publiek, maar sprake van een maandagwedstrijd is er dan niet.

In beide scenario's is dus sprake van de zondagavondwedstrijd om 20.00 uur. Afgelopen seizoen was daar al negen keer sprake van. Een van de verklaringen was dat in Europa actieve clubs zo de belasting beter konden spreiden. Het bij de fans niet altijd even populaire tijdstip is wel positief voor de zendgemachtigden.

Het laatste woord is wel aan de burgemeesters. Zij moeten hun toestemming verlenen aan de (nieuwe) tijdstippen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.