Bundesliga-topman fileert Barça en Real Madrid: 'Geldverslindende machines'

Reacties

Topman Christian Seifert van de Deutsche Fussball Liga (DFL) heeft vernietigend uitgehaald naar Barcelona en Real Madrid, die liever vandaag dan morgen de geboorte van een Super League zouden zien.

Bundesliga-topman fileert Barça en Real Madrid: 'Geldverslindende machines'
© Pro Shots

'De keiharde waarheid is dat deze zogenaamde superclubs in feite slecht geleide, geldverslindende machines zijn die niet in staat zijn geweest om in een decennium van ongekende groei ook maar in de buurt te komen van een enigszins duurzaam verdienmodel', luidde de snoeiharde kritiek van Seifert, in wiens organisatie de clubs uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga zijn verzameld.

Eind oktober meldde Josep Maria Bartomeu bij zijn afscheid als Barcelona-preses tussen neus en lippen door dat de Catalanen zich hebben aangemeld voor een toekomstige Super League. Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez geldt al jaren als een warm pleitbezorger van zo'n competitie.

Het is wel de vraag of de Super League al op korte termijn het levenslicht ziet. De UEFA is voornemens om dit voorjaar de plannen voor de nieuwe Champions League-opzet presenteren. Door het prijzengeld fors te verhogen wil de Europese voetbalbond de voorstanders van een Super League de wind uit de zeilen nemen.

Seifert uitte zijn kritiek op de Spaanse topclubs tijdens een congres dat de Financial Times organiseerde. Bij hetzelfde event hekelde ook Premier League-baas Richard Masters de Super League-plannen. 'Het is destructief voor de waarde van de nationale competities. In elk voorstel waarover ik heb gelezen of waarvan ik heb gehoord, is het niet mogelijk om een ticket te verdienen via de competitie.'

Volgens Masters is er ook helemaal geen ruimte voor Super League-duels. 'De kalender zit ramvol en ik denk dat de Premier League de komende jaren nog uit twintig teams zal bestaan.'

Op VI PRO staan we uitgebreid stil bij de plannen van de UEFA met betrekking tot een nieuwe Champions League-opzet:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.