Bartomeu neemt afscheid met knal: Barcelona wil deelnemen aan Super League

Reacties

Josep Maria Bartomeu kondigde dinsdagavond zijn vertrek als voorzitter van Barcelona aan en had tijdens zijn afscheidsrede nog groot nieuws te melden: Barcelona heeft zich aangemeld voor een toekomstige Europese Super League. De aankondiging zorgt voor behoorlijk wat rumoer in Spanje.

Bartomeu neemt afscheid met knal: Barcelona wil deelnemen aan Super League
© Pro Shots

Er wordt al een tijdje druk gespeculeerd over een Europese Super League, die gevormd zou moeten worden door topclubs uit Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk. Degraderen uit de uiterst lucratieve competitie, die kan worden gezien als de vervanger van de huidige Champions League, zou onmogelijk zijn. Zo kunnen de rijkste clubs nog verder uitlopen op de rest.

De plannen voor de Super League werden nog niet bevestigd door een van de clubs, maar daar kwam dinsdag bij het vertrek van Bartomeu verandering in. 'We hebben de voorwaarden voor deelname aan een toekomstige Europese Super League geaccepteerd', zei de scheidend voorzitter van Barcelona. 'Ook hebben we goedkeuring gegeven voor een nieuw format voor het WK voor clubs.'

Bartomeu bevestigde dat met deelname aan de Super League 'de financiële perspectieven van Barcelona' zullen veranderen. De Spaanse topclub heeft te maken met geldzorgen, waardoor het in de afgelopen transferperiode ook niet de topspelers kon halen die het graag wilde hebben.

Het accepteren van de uitnodiging voor de Super League houdt de gemoederen in Spanje flink bezig. Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, beet via Twitter direct van zich af. 'Een ongelukkig statement van Bartomeu op zijn laatste dag bij Barcelona over een zwakke, denkbeeldige competitie. Dit bevestigt maar weer eens dat hij niets weet over de voetbalindustrie. Een triest einde voor een voorzitter met veel successen, maar de laatste tijd veel te veel fouten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.