Bundesliga-opa Pizarro wil oude liefde Bayern pijn doen

Reacties

Claudio Pizarro werd zaterdag tot zijn genoegen geconfronteerd met zijn Bayern-verleden. Woensdag wil de Bundesliga-opa met zijn huidige oude liefde meer geschiedenis schrijven tegen zijn Beierse liefje.

Bundesliga-opa Pizarro wil oude liefde Bayern pijn doen

Met een onfortuinlijke rol voor Davy Klaassen zag Werder Bremen zaterdag een sterke reeks eindigen tegen Bayern München (1-0). Die Hanseaten bleven voor het eerst in 2019 verstoken van een treffer én van minimaal een punt. 'Het is zonde, we moeten een nieuwe start maken', zei Frank Baumann, technisch directeur.

Die nieuwe start is tegelijkertijd ook een revanche, want woensdag wacht andermaal Bayern als tegenstander. Dit keer is het Weser Stadion het toneel en de inzet groter: een finaleplaats in de strijd om de DFB-Pokal.

Voor Pizarro is het meer dan een revanche. De veertigjarige Peruviaan heeft immers een verleden in München, waar hij in twee periodes tot 125 treffers kwam. Zaterdag ondervond hij al dat ze hem niet zijn vergeten. Bij zijn invalbeurt viel hem een warm welkom ten deel. 'Ik kan niet anders dan daarvoor mijn dank uitspreken. Ik voel me hier thuis en vind het plezierig hier te spelen.'

Pizarro heeft dus een warm verleden bij Bayern. De aanvaller heeft bij Werder ook een, verdeeld over vijf periodes, rijke geschiedenis, die bovendien nog een extra hoofdstuk kan krijgen. En nota bene tegen zijn Beierse oude liefde kan hij die schrijven.

'Woensdag is een ander verhaal', zei de aanvaller zaterdag al. 'Nu was het een Bundesliga-duel dat we hebben verloren. We moeten onze krachten verzamelen voor de wedstrijd van woensdag, dat voor ons zeer belangrijk is. En we hebben het voordeel dat we thuis spelen.'

Pizarro is dit seizoen vooral invalkracht. In die rol heeft hij zijn aandeel gehad in het bekersucces van Werder. Borussia Dortmund ondervond het in de achtste finale. Het ultieme doel lonkt daarom voor Die Hanseaten.

'Het is altijd bijzonder om in Berlijn te zijn', wijst de Peruviaan op de plaats van handeling van de finale. Pizarro kan het weten. Zes keer kon hij de DFB-Pokal omhooghouden, waarvan één keer met Werder Bremen en vijf keer met Bayern. Mede daarom is hij geliefd in München. Bovendien heeft Pizarro ook dit seizoen mooie herinneringen aan de Duitse hoofdstad. In februari scoorde hij op bezoek bij Hertha BSC en werd hij de oudste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.