'Bundesliga-opa' Pizarro vestigt record én is reddende engel

Werder Bremen heeft zaterdagavond in de Bundesliga op de valreep een 1-1 gelijkspel afgedwongen op bezoek bij Hertha BSC. Veteraan Claudio Pizarro was de gevierde man bij de bezoekers.

Hertha BSC
Hertha BSC
1 - 1
Werder Bremen

In de zesde minuut van de blessuretijd trof de Peruaan doel met een vrije trap. Met zijn veertig jaar en 136 dagen werd Pizarro de oudste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga. Hij verbeterde het record van Mirko Votava, die in 1996 veertig jaar en 121 dagen op de teller had staan toen hij scoorde voor - ook al - Werder Bremen.

Pizarro vierde zijn eerste Bundesliga-treffer op 12 september 1999. Met Werder Bremen rekende de aanvaller toen af met 1. FC Kaiserslautern: 5-0. Onder meer EK 1996-uitblinker Dieter Eilts stond destijds ook in de basis bij Werder Bremen.

Hertha BSC was trouwens na 25 minuten op voorsprong gekomen via Davie Selke, die toesloeg op aangeven van Salomon Kalou. Bij de thuisploeg maakte Karim Rekik de negentig minuten vol en bij de bezoekers gold dit voor Davy Klaassen.