Bundesliga-clubs trekken aan Traoré

Reacties

Bertrand Traoré zal komend seizoen niet meer terugkeren bij Ajax. Mede door zijn goede spel in de Europa League is er vooral uit de Bundesliga veel interesse voor de Afrikaan.

Bundesliga-clubs trekken aan Traoré

1899 Hoffenheim heeft al concreet geïnformeerd naar Traoré, terwijl RB Leipzig nadrukkelijk zijn zinnen heeft gezet op zijn komst. Leipzig, dat ook al langere tijd in verband wordt gebracht met Amin Younes, werd verrassend tweede in de Bundesliga en maakt zich op voor het debuut in de Champions League. Hoffenheim eindigde als vierde en gaat de voorronde van het miljardenbal in.

Daardoor lijkt nog een jaar op huurbasis uitkomen voor Ajax onhaalbaar. Traoré werd afgelopen seizoen gehuurd van Chelsea, waar de 21-jarige aanvaller uit Burkina Faso nog twee jaar onder contract staat. In augustus presenteerden de Amsterdammers hem als nieuwe nummer 9 na het vertrek van Arek Milik, maar uiteindelijk speelde Traoré meer wedstrijden als rechtsbuiten.

Traoré kwam in totaal tot 39 officiële wedstrijden voor de ploeg van trainer Peter Bosz, met wie hij bij Vitesse al samenwerkte, en scoorde daarin dertien keer. In de Europa League was hij ook nog vier keer aangever op weg naar de verloren finale tegen Manchester United (0-2). Door de UEFA werd de Chelsea-huurling opgenomen in de sterrenselectie van het EL-seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.